Fotojournalist

Image by Anita Graversen

Jesper Nøddesbo udgiver bogen "Yes Man"

Håndboldspilleren Jesper Nøddesbo har ikke sagt det højt før, men i sin nye bog fortæller han om den usikkerhed, der har fulgt ham gennem hele karrieren - og som han nu har gjort op med. Journalist Jan Kjeldtoft og jeg mødte Nøddesbo på CANblau Tapas Bar på Klostertorv i Aarhus. På opgave for Ekstra Bladet.

Forfatter og Antropolog Anne-Marie Christensen i Ældre Sagens magasin

Jeg har været så heldig at fotografere Anne-Marie Christensen til Ældre Sagens nyeste medlemsblad. Anne-Marie har netop udgivet bogen: "Landsforrædernes Børn," der handler om en overset gruppe børn, der siden retsopgøret med 13.521 dømte landsforrædere, efter 2. Verdenskrig, har båret rundt på skam og fortrængning, fordi deres fædre eller mødre kæmpede på tysk side under krigen. Heriblandt forfatterens egen mor. Link til magasinet, se side 67:

https://www.aeldresagen.dk/om-aeldresagen/aeldresagen/udgivelser/alle-blade/medlemsbladet-aeldre-sagen#start

Anne-Marie ChristensenAntropolog og forfatter, Aarhus Havn.

Superliga AC Horsens-Brøndby

Jeg var til fodbold på Horsens stadion i dag. Kampen blev hurtigt afgjort, da Brøndby kom foran 0-2 efter kun 23 minutter. Frederik Møller, Horsens måtte bæres fra banen efter han fik et voldsomt spark i hovedet.

HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbyBrøndby fans
HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbyBIF
HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbyHany Mukhtar, nr. 10, Brøndby
HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbyChristian Nørgaard, nr. 19, Brøndby og Mikkel Jespersen, nr. 8, Horsens.
HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbyMålscorer til 0-2: Christian Nørgaard, nr. 19, Brøndby.
HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbyFrederik Møller, Horsens
HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbySvenn Crone, nr. 27, Brøndby og Mathias Nielsen, nr. 7, Horsens.
HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbyBrøndby fans.
HORSENS: Superliga: AC Horsens - BrøndbyJubel hos Brøndby.

"Skarpt skåret" tv-kursus på Bornholm

Fem dage på Bornholm med en masse teori og modeller, om hvordan den gode tv-nyhed/historie skal fortælles og skæres. Kristian Frederiksen leverede med stort engagement, erfaring og indsigt et spændende og intens kursus. Den store opgave bliver nu at omsætte det til virkelighed.

Kevin Magnussen kom, så og sejrede...

Kevin Magnussen var på et kort visit i Skellerup, da han skulle forsøge at slå banerekorden i tiden 1.07,046 minutter på Jyllandsringen. Med en våd bane, var der ikke mange, der forventede at det kunne lade sig gøre. Det lykkedes da heller ikke ved den officielle tidstagning, men Kevin Magnussen var ikke til at stoppe. Han fortsatte med at køre. Banen blev bedre og flere målte hans næste tid til 1.05,22 minutter. Den blev godkendt.

Fotoundervisning Aarhus Efterskole

Et par gange om året underviser jeg i fotojournalistisk på Aarhus Efterskole. Her i foråret har jeg blandt andet haft fornøjelsen af denne gruppe unge mennesker, der har haft lyst til at få større kendskab til portrætfotografiet. På vej hjem fra en opgave i byen.

Nybagt mor gravid i fire timer

33-årige Camilla Karlsen fødte overraskende en søn lørdag aften. Hun tog på skadestuen fordi hun gennem længere tid havde haft maveproblemer. Det viste sig, at hun var gravid. Det anede hun slet ikke. Se hele historien på http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/nybagt-mor-jeg-var-gravid-i-fire-timer/5655207

OB mødte Hobro på TREFOR Park i Odense

Med hele tre scoringer blev OB vindere af superligakampen mod Hobro. De vandt 3-0.

Weekend i Superligaens tegn

Superligaen gik i gang denne weekend. Lørdag var jeg i Herning hvor FCM mødte Viborg i lokalopgør. FCM med Pione Sisto i front vandt 2-0.

På cykel 4800 km på tværs af USA

Per Kyed er netop i gang med cykelløbet "Race Across America," der anses for at være det hårdeste enkeltstart-cykelløb. Sidste år deltog Per også, men endte i koma. I år prøver han igen. Med sig har han et hold af hjælpere, som for nylig mødtes i Blokhus for at forberede sig på, hvad der kan ske under løbet. Fotograferet for EKSTRA, EB.

Holdet består af en læge, en sygeplejske, en holdchef, en navigatør, en strateg og tekniker, en fysioterapeut, en mekaniker, en journalist og kok.
Radioudstyr skal blandt andet testes
Per Kyed har tidligere vejet 113 kg

Michelin-stjerner til Aarhus

Hele tre restauranter i Aarhus fik en usædvanlig, men glædelig opringning, da Michelin-guiden i dag delte stjerner ud. Wassim Hallal havde længe håbet på, at hans restaurant Frederikshøj Kro ville være blandt de udvalgte. Mere overraskende var det, at Substans og Gastromé også hver fik en. På opgave for EB.

Kokken Wassim Hallal på Frederikshøj kro får en Michelin stjerne, som en af de tre første uden for Københavnsområdet. En lettet Wassim Hallal efter nyheden.
Der var glæde og champagne hos Gastromé i Aarhus, der i dag har fik tildelt en Michelin-stjerne. Her er det ejerne William Jørgensen (tv) og Søren Jacobsen (th) der fejrer dagen.

Pione Sisto formtestes inden Superliga-start

Pione Sisto er dansk fodboldspiller, født i Uganda af sudanesiske forældre. Han fik allerede som 17-årig debut for FC Midtjyllands bedste mandskab. På opgave for EB.

Herrelandsholdet før VM Qatar

Det danske håndbold-herrelandshold er i Aarhus og træne i begyndelsen af januar, kort tid før de rejser til VM i Qatar. Morten Olsen havde brækket næsen få dage forinden, og måtte efter denne træning melde afbud til VM og i stedet blive opereret. Guðmundur Guðmundsson er ny landstræner. På opgave for EB/Polfoto.

Kasper Søndergaard.
Morten Olsen tester om hans brækkede næse kan holde til at spille håndbold.
Jesper Nøddesbo.
Morten Olsen måtte efter denne træning melde afbud til VM og i stedet lade sin brækkede næse operere.

Aarhus Teater: Processen

Aarhus Teater med forestillingen "Processen" - frit efter Franz Kafkas roman. Stykket bliver spillet af almindelige borgere, som tager udgangspunkt i deres egen historie. På opgave for JP.
Forrest Sofie Heidelbach og bagved Leyilah Birn.
I dialog: Sofie Heidelbach og Anders Kjær Bruun. Tv: Jolanta Christensen.

I spejlet ser jeg en tyk kvinde

Mynte Salkvist er 27 år og vejer blot 33 kilo. Hun lider at anoreksi og er indlagt på Center for spiseforstyrrelser i Risskov. Her bliver der konstant holdt øje med hende, fordi hendes krop er så skrøbelig, at der er risiko for, at hun kan få hjertestop. En historie skrevet af journalist Mette Pedersen og med mine billeder til, i magasinet EKSTRA.

Babysalmesang hitter i folkekirken

Der var en fin stemning i Skt. Johannes kirke i Aarhus, da otte mødre og deres babyer fyldte kirkerummet med salmesang, nynnen og smil. Forsidehistorie i JP i dag:-)

Sct. Johannes Kirke var det første sted i Aarhus, der indførte babysalmesang. Musikpædagog, Ingrid Oberborbeck.
Camille Højrup Pedersen med sønnen, Valdemar. Musikpædagog, Ingrid Oberborbeck (th).

Superliga-weekend

Weekenden har stået i fodboldens tegn. Først i Haderslev hvor Sønderjyske spillede 1-1 mod Randers. En knap så ophidsende kamp. Søndag tabte OB til FCK. Her var det den tidligere OB-spiller Baskim Kadrii, der scorede til resultatet 0-1. Nedenstående fotos er fra den kamp.

Rurik Gislason, FCK og Daniel Høegh, OB.
Målscorer Baskim Kadrii, nr. 9, FCK.
Danny Amankwaa, FCK og Mikkel Kirkeskov, OB.

AaB-FCN Superliga

AaB tabte hjemme 1-2 til FC Nordsjælland. På opgave for EB/Polfoto.
Nicklas Helenius, angrebsspiller AAB overfor bl.a Anders Christiansen, midtbanespiller FCN.
Patrick Mtiliga, forsvarsspiller FCN.
Superliga: AaB - FCNLør 09-08-2014 kl. 17:00 Hjemmehold: AaB Udehold: FC Nordsjælland 1. halvleg: 1-0 Resultat: 1-2 Slutfløjt. Skuffelse hos Anders K. Jacobsen, angrebsspiller AAB. Glæde hos David Jensen, målmand FCN.

VM kørstolsrugby Odense

Der er næppe mange der ved, at Danmark i disse dage er vært ved VM i kørestolsrugby. De bedste nationer kæmper mod hinanden i Kongrescenteret i Odense. Danmark mødte den 6. august Australien, der har et par af verdens bedste spillere i form af Batt (3) og Bond (10), og måtte se sig slået 50-56. Nederst spiller Canada mod Finland.

Europe League Esbjerg fB - FC Kairat Almaty

Esbjerg fB vandt returopgøret 1-0 på hjemmebane. Målscorer blev Jakob Ankersen. På opgave for EB/Polfoto.

Jeppe Andersen, Esbjerg fB og Josip Knežević, FC Kairat Almaty.
Europa League: Esbjerg fB - FC KairatEurope League returopgør på Blue Water Arena. Hjemmehold: Esbjerg fB Udehold: FC Kairat Pausestilling: 1-0 Resultat. 1-0 Mohammed Fellah, Esbjerg fB
Europa League: Esbjerg fB - FC KairatEurope League returopgør på Blue Water Arena. Hjemmehold: Esbjerg fB Udehold: FC Kairat Pausestilling: 1-0 Resultat. 1-0 Jakob Ankersen, Esbjerg fB blive her taklet af Sito Riera, FC Kairat Almaty
Glad målscorer Jakob Ankersen, Esbjerg fB
Europa League: Esbjerg fB - FC KairatEurope League returopgør på Blue Water Arena. Hjemmehold: Esbjerg fB Udehold: FC Kairat Pausestilling: 1-0 Resultat. 1-0 Glæde hos Esbjergspillere